Geschiedenis

In 1920 richtte Robert Jonckheere de gelijknamige firma op: een houtzagerij waarmee de eerste stap gezet was naar het huidige bedrijf toe.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de handelszaak echter verplicht tot de productie van brandhout. Vanaf 1945 kon de firma zich als houthandel te Brussel (Laken) vestigen en zijn producten bij bouwaannemers en dakwerkers verdelen.
Felix en Henri Jonckheere zijn nadien de tweede generatie die het bedrijf vervoegen. Zij introduceren de firma bij “klasse 8” aannemers, die bouwwerken uitvoeren zoals tunnels, bruggen, stations en kantoorgebouwen.

In 1972 vormt de voorstelling van geïndustrialiseerde prefabspanten en metalen kramplaten een belangrijke  innovatie in de houtbouw. Door het toenemende succes gaat het bedrijf vrij snel op zoek naar een grotere locatie.

In 1991 is de verhuis van Laken naar het industriegebied te Mollem (Asse) definitief. Philippe en Vincent Jonckheere vormen de derde generatie die aan het succes en de uitbreiding van de firma meewerken.

Die uitbreiding vindt een eerste maal plaats door de overname van Dubois Construct sa in 2000. Dubois Construct is voornamelijk gespecialiseerd in prefab spanten en Nailweb balken. In 2004 volgt de naamsverandering van de bedrijven, die nu bekend staan als Jonckheere Wood nv en Dubois Wood sa.

Door de grote groei van de vennootschappen is een uitbreiding van de infrastructuur noodzakelijk geworden. De twee extra verdiepingen geven eind 2007 vorm aan het huidige moderne gebouwencomplex.

Een tweede uitbreiding volgt in 2005: Hanssens Spanten nv wordt al snel Hanssens Wood nv. In navolging wordt Tandem Wood nv opgericht. In totaal draait deze overkoepelende vennootschap een omzet van ca. 27 miljoen euro.

Sinds 2010 beschikt Jonckheere Wood over een eigen studiebureau: onze medewerkers zijn gespecialiseerd in passiefbouw en energiezuinige bouwsystemen. Ze adviseren en begeleiden bouwheren, aannemers en architecten. Indien gewenst voeren ze eveneens berekeningen uit en stellen ze gedetailleerde tekeningen op van het bouwproject.

In 2012 realiseert Jonckheere Wood meer dan 150 000 m² houtskeletbouwprojecten.

In 2014 wordt Jonckheere Wood opgesplitst in 3 entiteiten, Jonckheere Projects zal vanaf nu alle houtskeletbouw projecten voor zich nemen.

Jonckheere Projects biedt vanaf 2015 een totaalservice aan:
Studie, productie en plaatsing van houtskeletbouw elementen, alsook integratie van buitenschrijnwerk en gevelbekleding.